keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Välitilinpäätös: Suomi lohkovoittajana puolivälieriin

Sekä Helsingin, että Tukholman alkulohkot on kokonaisuudessaan saatu pelattua. Lohkovoitot menivät Sveitsille, joka voitti kaikki seitsemän otteluaan, ja Suomelle joka voitti otteluistaan kuusi (kaksi jatkoajalla).

Torstain puolivälieriin lähdetään seuraavilla pareilla:

Sveitsi - Tsekki
Kanada - Ruotsi
Venäjä - USA
Suomi - Slovakia

Suomen ja Slokian puolivälierästä tulee armoton vääntö
Suomen alkulohkon voi jakaa huoletta kahteen osaan. Kaksi erittäin hyvää ottelua Venäjää, ja Itävaltaa vastaan, ja viisi enemmän tai vähemmän heikkoa ottelua. Tämäkin jo kertoo, että jossain määrin suomalaisten odotukset menestyksestä pudotuspeleissä ovat aiheettomia.

Suomen ottelut menivät seuraavasti:

Suomi - Saksa 4-3 JA
Suomi - Slovakia 2-0
Suomi - Ranska 3-1
Suomi - USA 1-4
Suomi - Venäjä 3-2
Suomi - Itävalta 7-2
Suomi - Latvia 3-2 JA

Yksilöinä alkusarjasta voi nostaa esiin Petri Kontiolan (6+6), Juha-Matti Aaltosen (3+5) Janne Pesosen (2+4), Sami Lepistön (0+4), ja tietenkin maalivahti Antti Raannan erinomaiset otteet. Heidän pelinsä oli parhaassa "kuosissa" koko alkusarjan.

Muutamia isoja kysymysmerkkejä on silti ilmassa. Puolustajien maalittomuus ainoana Slovenian kanssa on käsittämätöntä.  Tällä tasolla on ehdottoman tärkeää että ylivoimassa on tulivoimaa viivallakin. Tällä hetkellä sitä pelotetta Suomella ei ole ylivoimaan asettaa.

Mikael Granlundin tulo eiliseen Latvia otteluun sekoitti peluutusta. Ylivoimaa ei varmasti ole Slovakia ottelussa yhtä paljon luvassa, mutta silti valmennusjohdon tulisi harkita kenttien muodostusta siten, ettei mahdolliset jäähyt riko peluutusrytmiä kohtuuttomasti.

Suomi kohtaa siis puolivälierässä Slovakian, josta huominen ennakkoni kertoo enemmän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.