tiistai 14. toukokuuta 2013

Ennakko: Suomi - Latvia

Ennakkoasetelmat:

Illan ottelussa on panosta vain, jos päiväpelissä Slovakia onnistuu voittamaan USA:n joko varsinaisella peliajalla, jatkoajalla, tai voittolaukauskisassa.

Joka tapauksessa ottelu on Suomelle tärkeä uusien kenttien sisäänajamiseen, ja vireen ylläpitämiseen torstain puolivälierään.

Latvian kisat ovat olleet kaksijakoiset. Kolme ensimmäistä ottelua he hävisivät maalierolla 4-16. Ainoat voitot ovat tulleet Slovakiasta, ja Ranskasta.

Puolustus on Latvian akilleenkantapää. Pelikuri on ollut erittäin heikkoa, ja vastustaja saa erää kohti useita huippuhyviä maalipaikkoja.

Oli illan ottelussa panosta tai ei, on Leijonien otettava selkeä voitto. Koska illan ottelussa Suomen maalilla on Antti Raanta, on puolustuksenkin hoidettava tehtävänsä kunnialla, jotta minimoidaan mahdollisuus Raannan heikkoon otteluun, ja siten itseluottamuksen laskemiseen. Nimittäin Raanta tulee olemaan maalilla myös puolivälieräottelussa.

Taktisesti Leijonien ei tarvitse muuttaa mitään Itävalta ottelusta. Huolellinen kiekollinen peli, ja terävyys maalipaikoissa takaavat suurinumeroisen voiton.

Seuraa heitä:
Suomi:

Mikael Granlund: Tämän herran seuraamista illan ottelussa ei tarvitsisi erikseen mainita, sen kaikki
Granlund pelasi lähes kokokauden AHL:ssä
tekevät
muutenkin. Granlundin tämän hetkinen pelillinen taso on pienimuotoinen arvoitus. Mutta on aivan varmaa, että hän tuo Suomen kakkosylivoimaan sen palasen joka siitä on puuttunut. "mikke" pelaa ensimmäistä kertaa maajoukkueessa sentterin tontilla. Sitä paikkaa hän on kuitenkin pelannut lähes koko kauden Minnesota Wildissa, ja Houston Aeroesissa.

Sakari Salminen: Granlundin tullessa, katsomoon joutui Ville Viitaluoma. On kuitenkin täysin mahdollista, että jos tämän illan ottelussa Salminen ei saa mitään aikaan, on hän puolivälierässä katsomossa. Mahdollinen puolivälierä Venäjää vastaan tarkoittaa paljon suurempaa puolustusvastuuta hyökkääjille, ja Viitaluoma on sillä osastolla ollut selkeästi Salmista parempi.

Janne Pesonen: Venäjä ottelussa saatu tälli piti Pesosen poissa Itävalta ottelusta. Uskon, ja toivon, ettei Pesosen pelihuumori kärsinyt tästä tärskystä. Latvia ottelu näyttää miten yksi Leijonien tärkeimmistä pelaajista on pelissä mukana.

Latvia:

Lauris Darzins: KHL:ssä Ak Bars Kazanissa Janne Pesosen seurakaverina pelaava Darzins, on Latvian näiden kisojen paras maalintekijä viidellä osumalla. Latvian vastahyökkäykset, ja ylivoima ovat aina vaarallisia Darzinsin ollessa kiekossa.

Zemgus Girgensons: Latvian tulevaisuuden suurimpia toivoja. Viime kesänä Buffalo Sabresiin ensimmäisellä kierroksella varattu Girgensons "uhosi" haastattelussa heidän voittavan Suomen, ja etenevän puolivälieriin. Pelasi AHL:ssä koko kauden. 60:ssä ottelussa syntyi tehot 6+11.

Arturs Kulda: NHL-Winnipeg Jetsissäkin pelannut Kulda, pelasi tämän kauden KHL-joukkue Sibir Novosobirskissä. Yhdeksän maalia KHL:n  runkosarjassa iskenyt pakki on Latvian ylivoiman suurin viivapelote.

Arvioni lopputuloksesta:

Latvian materiaali ei riitä mitenkään Suomea vastaan. Ainut kysymysmerkki on se, että jos illan ottelussa ei ole Suomella panosta, voi leijonapelaajien ajatukset harhailla jo torstain puolivälierään.

Uskon Leijonien, ja varsinkin Granlundin haluun näyttää mistä puusta heidät on veistetty. 5-1 voitto Leijonille kirjataan minun tulosveto kuponkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.