perjantai 10. toukokuuta 2013

Ennakko: Suomi - Venäjä


Ennakkoasetelmat:

Illan ottelun selkeä suosikki on Venäjä. Viime vuonna Maailmanmestaruuden voittaneesta joukkueesta on mukana useita pelaajia.

Ottelun suuri kysymysmerkki on kykeneekö Venäjä pelaamaan joukkueena. Jos kykenee, marssii se selkeään voittoon, pelasi Suomi omalla tasollaan tai ei.

Leijonien ainut mahdollisuus piilee neljän kentän täydellisessä onnistumisessa, ja "äiti venäjän" sortumisessa yksinyrittämiseen.

Onneksi jääkiekko-ottelut on aina ensin pelattava, paperilla niitä ei ratkaista.

Mutta se on varmaa että "siperian tuuli" puhaltaa kylmästi, jos ei Leijonien viisikoiden etäisyydet ole todella tiiviitä. 

Kiinnittäkää huomiota venäläispuolustajien pitkiin avauksiin aina hyökkäyssiniselle asti. Siellä kärkkyy lähes joka vaihdossa yksi mies.

Seuraa heitä:
Suomi:

Antti Raanta: USA-peli oli pitkään aikaan sellainen, jossa Raanta näytti ihmiseltä. Se taso ei tänään riitä. "jumalamoodi" taas päälle, ja hymy huulille.

Janne Jalasvaara: Kahtena peräkkäisenä kautena KHL-mestaruuden voittanut puolustaja tietää mitä "velivenäläisen" mielessä pyörii. Juuri tässä ottelussa uskon Jalasvaaran nousevan koko kansan huulille, näyttämällä miten puolustetaan maailmantähtiä vastaan.

Antti Pihlström: Venäläisten heikohko takakarvaus avaa vastaiskuille erinomaisia paikkoja. Niiden kärjessä tulee useasti viilettämään juuri Pihlström. Tänään on myös osuttava tolppien väliin mieluiten niin, että ohittaa myös maalivahdin.

Venäjä:

Ilya Kovaltsuk: Kisojen pistepörssin numero yksi. Maalipörssin numero yksi. Kaikki tietävät
Kovaltsuk on Venän suurin tähti
"iljapojan", ilja ei tiedä ketään. Hieman ylimielinen, mutta pelipäällä ollessaan maailman top 10 hyökkääjä. 

Alexander Radulov: Ylimielisyyden osalta maailman numero yksi. Ei kaukana siitä myöskään kiekollisena. Tämä yllä mainittu kaksikko on lähes mahdoton puolustettava kenelle tahansa. Mutta vain lähes. Yksi asia on varma. Radulov on tänään ratkaisemassa peliä, suuntaan tai toiseen.

Semjon Varlamov: Joitakin vuosia sitten Venäjällä suurin ongelma oli maalivahtipeli. Nyt tolppien välissä on jo kolmas maalivahti näissä kisoissa, eikä taso laske yhtään. Leijonien ei tarvitse tehdä  Varlamovista seinää, hän kykenee olemaan sitä ilman apujakin.

Arvioni lopputuloksesta:

Ottelua on sikäli vaikea arvioida, että jos Venäjä pelaa joukkueena ei Leijonilla ole palaakaan. Mutta joukkue ei ole vielä näyttänyt joukkueelta, vaan kahden miehen show:lta (kts. seuraa heitä kaksi ylimmäistä).  Toivon ja uskon, että Leijonat iskevät Venäjän heikkouteen kiekottomaan peliin. Pitävät kiekkoa rohkeasti, se turhauttaa heidät. 

Loppu tulos tänään Venäjälle 3-1 Leijonien upean taistelun jälkeen. Jääkiekko ei ole yksilölaji, mutta kyllä yksilöt rakentavat kokonaisuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.