tiistai 14. toukokuuta 2013

Otteluraportti: Suomi - Latvia

Ottelun kulku:

Nitropurkin sai kaivaa esiin useampikin suomalainen tämän ottelun aikana. Ykkösketjun ilta sai heti huonon alun, hyökkäyspäästä tultiin laiskasti puolustamaan, ja  Latvia meni 1-0 johtoon nopeasta vastaiskusta.

Suomi tasoitti kuitenkin nopeasti. Sakari Salminen sai vihdoinkin turnauksen maalitilinsä auki. Korpikoski karvasi maalintakaa kiekon, ja heitti Salmiselle b-pisteelle joka ampui nopeasti ohi Latvian veskarin.

Toisessa erässä Suomi ensimmäisen tapaan valtavasti ylivoima-aikaa. Mutta vasta seitsemännellä ylivoimalla Suomi meni 2-1 johtoon. Salmisen vahva ilta sai jatkoa kun hän syötti Granlundille b-pisteelle, "mikke" mietti hetken ja ampui kiekon aivan ylänurkkaan.

Suomelta hylättiin aivan käsittämättömästi 3-1 johtomaali. Videotarkistus osoitti selvästi ettei Sakari Salminen potkaissut kiekkoa maaliin, mutta niin vain "yläkerrasta" nähtiin että siinä oli potkuliike. Tuo herättää varmasti keskustelua jatkossakin. Nykypäivän tekniikalla jo katsojatkin näkevät erittäin tarkasti hidastuksissa tapahtuneet asiat, ja jokainen näki että maali olisi pitänyt hyväksyä.

Ykkösketjun vapaailta sai jatkoa kolmannessa erässä. Ylivoimalla syötöt olivat heikkoja, ja keskittyminen vajavaista. Kolmanessa erässä jopa Jukka Jalonen kuumeni ykkösketjun otteisiin.

Noin kolme minuuttia ennen loppua Latvia tasoitti 2-2. Kukkonen ei pitänyt maalin edessä Saipa peluri Robert Jekimovsin mailaa, ja hieman onnekkaastikin maalin eteen tullut syöttö oli vapaasti pistettävissä Raannan längistä sisään.

Aivan kolmannen erän loppuun Leijonat saivat unelmapaikan iskeä 3-2-voittomaali, kun Latvia sai jäähyn väärästä vaihdosta. Juuso Hietanen torpedoi kuitenkin ylivoiman alkuunsa, kun otti typerän kostojäähyn omassa päässä.

Ottelu venyi jatkoajalle 2-2 lukemissa. Latvia sai pelata jatkoajalla 30-sekuntia ylivoimaa, ja loi useita huikeita maalipaikkoja, mutta Antti Raanta venyi upeasti kiekkojen tielle. Painostus jatkui
Pihlström ratkaisi jatkoajalla
jäähyn jälkeenkin yli minuutin.
Kesken Latvia painostuksen Savinainen "chippasi" kiekon täyteen vauhtiin keskialueelle Pihlströmille joka ampui heti siniviivan jälkeen, ja väärin sijoittunut Latvian maalivahti hörppäsi kiekon maaliin.

Tiukka 3-2-voitto Suomelle, ja siten myös lohkovoitto.

Suomen Top 3:

1. Sakari Salminen: Iski tehot 1+1 (Oikeasti 2+1) ja oli koko ottelun ajan vaarallinen. Granlundin tulo vapautti Salmisen peliä selkeästi. Nyt tuli niitä peräänkuuluttamania onnistumisia, joten Viitaluoma jatkaa katsomossa Slovakiaa vastaan.

2.Mikael Granlund: 2-1 johtomaali upealla laukauselle ylänurkkaan. Vielä hetkittäin luonnollisesti pelirytmi hakusessa, väläytti kuitenkin jo nyt, ettei taidot ole minnekkään kadonneet.

3.Lauri Korpikoski: Nyt oli koko ottelun sitä Korpikoskea mitä olen odottanut. Liikettä, taklauksia, tehopisteitä. Valtava apu jatkossa.

Suomen Flop 3:

1 & 2 & 3: Ykkösketju: Aaltonen - Kontiola - Pesonen:

Tuli otteluun "venäläismäisellä" asenteella. Tällä tasolla puolivaloilla ei voiteta ketään. Ylivoimaisesti huonoin kenttä koko ottelun. Pelasi Suomelle tappiota, ja puolivälierään USA:a. Ensimmäinen peli näissä kisoissa näiltä herroilta jossa toivoin penkitystä. Pesonen väläytteli ajoittan taistelutahtoaan, osasyyllinen kuitenkin koko ketjun kanssa.

Erikoismaininta:

Ainakun ratkaisee tärkeän pelin (vastustajan maalivahdin avustuksella) ansaitsee erikoismaininnan. Pihlström jaksaa painaa vielä maitohappoisilla jaloillakin, ja ei koskaan anna periksi. Tänään tuli myös palkinto voittomaalin muodossa.