maanantai 6. toukokuuta 2013

Ennakko: Suomi - Ranska

Ennakkoasetelmat:

Suomen ja Ranskan tasoero on kaikilla mittareilla suuri. Yksittäisessä pelissä ennalta heikompi kykenee kuitekin horjuttamaan suosikin valta-asemaa.

Ranskan vahvuutena on erittäin liikevoimainen joukkue.Itävalta ottelu osoitti että Ranska on parhaimmillaan taitava, ja nopea joukkue.

Tosiasia on kuitenkin että rutiinisuorituksella, omaan pelitapaan nojaten, Leijonat voittaa kerran kerrasta. Tälläisten otteluiden kohdalla puhutaan aina mentaalisesta valmiudesta, ja sen ollessa kunnossa iltapuhde ei muodostu edes vaikeaksi.

Suomella on useita pelaajia joiden pistesarake on vielä avaamatta. Ranska ottelu on oiva tilaisuus ei harjoitella, vaan laittaa ketjujen kemioita kohdalleen. Ottelusta tuskin tulee kovin fyysinen, ja ylivoimaa on varmasti luvassa. Joten mm.Viitaluomalla on oikeastaan viimeinen näytönpaikka (vaikka saa jatkaa onnistu tai ei, kun parempia ei ole) osoittaa kuuluvansa tälle tasolle.

Seuraa heitä:
Suomi:

Joni Ortio: Monen mielestä voi olla kummallista että Ranska ottelun ennakossa nostan Suomen maalivahdin esiin. Fakta on kuitenkin se että Ortion ensimmäinen peli oli vaikea. Ja toisinkuin moni odottaa voi tästä ottelusta tulla hänelle jos mahdollista vieläkin vaikeampi. Ranskalla on muutamia hyviä ampujia, ja kun vetoja tulee harvakseltaan, on maalivahdin rytmiin pääseminen vaikeampaa. Olisi tärkeää että Ortio saa onnistuneen suorituksen, jotta tarvittaessa (Raannan loukkantuessa tai sulaessa) voidaan hänet paiskata vaikka puolivälierään maaliin.
Nyt tai ei koskaan!

Ville Viitaluoma: Nyt on se hetki jolloin on aika astua esiin. Ei huomenna vaan tänään. Kaksi ensimmäistä
ottelua ovat olleet vähintääkin heikot, ja nyt on pistesarakkeenkin auettava.

Tuukka Mäntylä: Mäntylä on pelannut ihan kelvolliset kaksi ottelua, mutta kiekolliseen peliin olen ollut hieman pettynyt.Nyt olisi timanttinen sauma loistaa myös hyökkäyspäässä. Onnistumiset ruokkivat aina itseluottamusta, oli sitten kyseessä vaikka Ranska ottelu.

Ranska:

Damien Fleury: Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla dominoinut peluri, on Ranskan suurimpia
Numero 9 saattaa tuulettaa tänäänkin
aseita hyökkäyspäässä. Tehot 29+18 Allsvenskanissa puhuvat puolestaan. Erittäin vikkeläjalkainen pörrääjä, jonka rannelaukaus on todella tulinen. Suomen puolustajat eivät saa menettää kiekkoja keskialueella, tämä kaveri rokottaa armottomasti.

Yohan Auvitu: SM-liigassa ja Jyp:issä useamman kauden kiekkoillut puolustaja on köyhän miehen "vatanen". Jalat käyvät mutta toistaiseksi vielä "tuhlaajapojan" maineessa. Jos Ranska saa ylivoimia, on Auvitu ehdottomasti pelote viivalla.

Cristobal Huet: Maalivahti jonka ura on ehtoopuolella. NHL:ssäkin esiintynyt Huet, on edelleen hyvä maalivahti. Suomella on ollut tapana MM-kisoissa vielä tehdä vastustajan maalivahdista parempi kuin hän oikeasti edes on. Huet kykenee ottamaan 2-4 "gamesaveria" per peli. Tosin nykyisin menee liian useasti vastapainoksi ns. helppoja maaleja.

Arvioni lopputuloksesta:
Suomen rutiiniesitys riittää 3-5 maalin voittoon. On kuitenkin useita pelaajia joilla on vielä ensikertalaisena paljon näytettävää. Joten uskon, ja toivon että nälkää riittää "välipäivän otteluun" Ranskaa vastaan. Jos iskee tulosveto lappuun 5,6 maalia Suomelle, ja 0,1 Ranskalle, voi siirtyä ottelun jälkeen "virtuaalia kassalle" lunastamaan voittonsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.