torstai 2. toukokuuta 2013

Ennakko: Suomi - Saksa

Ennakkoasetelmat:

Suomen MM-kisat alkavat perjantaina ottelulla Saksaa vastaan. Avausottelun merkitystä ei voi liikaa korostaa, sortumatta sen merkityksen liioittelemiseen. Fakta on kuitenkin se, että avausottelu antaa suuntaa koko kisoille, tosin kummankin maailmanmestaruuden voittaneen joukkueen (1995, 2011) taival on alussa ollut tahmeaa.

Eli tosiasiassa vaikeudet ensimmäisissä otteluissa kasvattaa, tai sitten edessä on katastrofi. Se miksi juuri tämän joukkueen kohdalla hyvä aloitus on elintärkeä on se, että joukkueessa pelaa 14 ensikertalaista. Itseluottamus heikkojen harjoituspelejen jälkeen ei voi olla tapissa, ja tappio ensimmäisessä ottelussa "söisi" itseluottamuksen rippeetkin.
Ottelusta tulee hikinen iltapuhde

Saksa on viimevuosina MM-tasolla ollut Suomelle todella paha vastus. 2010 Saksan kotikisoissa Leijonat kaatoivat alkulohkon ottelussa vaivoin Saksan 1-0.

2011 Slovakiassa maailmanmestaruuteen päättyneissä kisoissa Leijonat kaatoivat välisarjanottelussa Saksan vaivoin rangaistuslaukauksialla 5-4.

Saksan valmistautuminen näihin vuoden 2013 kisoihin, on ollut vähintäänkin hankalaa. Ruotsi kaatoi harjoitusottelussa joukkueen 8-0, jotka ova tälle tasolle karmeat lukemat.

Odotettavissa on kuitenkin todella hikinen iltapuhde Leijonille. Ylimielisyyttä ei varmasti Suomalaisilla ole, mutta maalinteon vaikeus voi konkretisoitua jo tässä ensimmäisessä ottelussa.

 

Seuraa heitä:

Suomi:

Petri Kontiola: On elintärkeää, että Leijonien ykkössentteri saa onnistumisia heti ensimmäisissä peleissä. Pelillinen "liideri" johtaa joukkojansa parhaiten, kun pistesarake karttuu jo avauspelissä.

Sakari Salminen: Taiturin käsien ja jalkojen nopeus on myrkkyä saksalaisille. Kykenee tekemään 1-2 maalia tämäntasoisissa otteluissa ilman ketjukavereiden apua. Häneen pätee myös samat sanat kuin Kontiolaan, onnistumiset avauspeleissä ovat tärkeitä kisojen jatkon kannalta.

Veli-Matti Savinainen: "kuivan kesän orava". Taistelun ruumiillistuma. Uskon, että Savinainen voi olla avauspelistä lähtien se pelaaja, joka näyttää suunnan koko ryhmälle. 8 maaottelussa 4 maalia ei ole sattumaa. Vielä nytkään moni ei usko Savinaisen ratkaisukykyyn, itse uskon. Tämän kaverin päätä ei palella missään tilanteessa.

Saksa:

Marcel Goc on alati vaarallinen
Dennis Endras: HIFK:ssäkin kiekkoja torjunut Saksalaismaalivahti voi olla Suomelle se "peikko", joka vie katsojiltakin yöunet. 2010 MM-kisojen paras maalivahti. Koko Saksan MM-projektin tärkein yksittäinen pelaaja.

Marcel Goc: Yksi Saksan harvoista NHL-pelaajista. Viimeisteli Florida Panthersin paidassa
kuluvalla kaudella 42:ssa ottelussa tehot 9+10. Vuorenvarmasti suuri rooli tarjolla. Suomen puolustajien on syytä olla hereillä, kun tämä kaveri on kentällä. 

Christian Ehrhoff: Toinen NHL-pelaaja tässä joukkueessa. Eikä tämä Buffalo Sabresin pelaaja ole mikään täytemies omassa seurajoukkueessaan. Puolustajalle todella hyvä tehot 5+17, 47:ään otteluun. Tulivoimainen pakki, joka pitää lukea alivoimalla Leijonien pois.

Arvioni lopputuloksesta:

Suomen joukkueen kokemattomuudesta huolimatta, uskon kisojen alkavan Leijonien kannalta onnellisesti. Saksa ei ole täällä siinä iskussa, että joukkue kykenisi yllättämään näyttämisenhaluisen leijonaryhmän.

Vaaranpaikat piilevät kuitenkin Dennis Endrasin huippuonnistumisessa, ja Saksan vaarallisissa vastahyökkäyksissä.

Suomi voittaa rutiiniesityksellä 3-1.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.