perjantai 3. toukokuuta 2013

Otteluraportti: Suomi - Saksa

Ottelun kulku:
Kuten ennakossani spekuloin, ottelusta tuli Suomella vaikea. Ensimmäinen erä oli Leijonilta erittäin hyvä, ja näytti jo siltä ettei Saksasta ole tänään vastusta. Suomi siirtykin 1-0 johtoon upealla ylivoimamaalilla. Juha-Matti Aaltonen syötti upeasti maalin kulmalle Petri Kontiolalla, joka niittasi takatolpalta vapaasti kiekon sisään.

Toisessa erässä Saksa sai helpon tasoituksen, kun pakkipari Lasse Kukkonen, Ilari Melart ylipelasi omalla alueella. Toisen erän loppuun Suomi sai elintärkeän 2-1 maalin, ja jälleen ylivoimalla. Kontiolan upea syöttö löysi Juuso Hietasen jonka laukauksen ohjasi maalinedestä Janne Pesonen.

Kolmas erä oli moneltakin osin kokemattomalle joukkueelle vaikea. 2-2 tasoitus tuli JP Hytösen 100-0 aloitus häviöstä omalla alueella. Saksan 2-3 maali tuli siniviiva laukauksesta jota Joni Ortio ei nähnyt.
Sankari 2+1

Suomen 3-3 tasoitus reilu minuutti ennen loppua jääkin sitten jälleen suomalaisen jääkiekon historiaan. Fantastisen pelin pelannut Petri Kontiola otti Janne Pesosen epäonnistuneen laukauksen ilmasta mailalla alas, ja jatkoi sen toisella kosketuksella maaliin.

Hetki Suomen tasoituksesta Saksa otti jäähyn, ja ottelun venyessä jatkoajalle Suomi ratkaisi ylivoimalla. Sakari Salminen jatkoi hienoja otteitaan, ja heitti kiekon maalille josta se meni Veli-Matti Savinaisen kautta maaliin.

Henkisesti todella iso nousu Leijonilta. Vaikka yksi sarjapiste jäikin tästä ottelusta saamatta, kokonaisuudesta jäi positiivinen kuva jatkoa ajatellen.

Suomen Top 3:

1.Petri Kontiola: Kuten ennakossani toivoin ja uskoin, oli Kontiola aivan maaginen. 2+1 avausotteluun, ja varsinkin 3-3 tasoitus oli aivan käsittämätön. Jakoi ketjukavereilleen 4-6 maaliin paikat. Tästä on hyvä jatkaa.

2.Veli-Matti Savinainen: Tuli energisesti mukaan tälle tasolle. Ilman Koskirannan ennenaikaista juhlintaa, olisi ottelu voinut kääntyä jo ensimmäisessä erässä Suomelle, kun Savinaisen veto
Savinainen oli yksi Leijonien parhaista
alivoimalla jäi pyörimään maaliviivalle. Kruunasi iltansa jatkoajalla seisomalla maalinedessä oikeaan aikaan oikeassa paikassa, ja hänen kauttaan meni Salmisen laukaisu maaliin
.

3.Janne Pesonen: Olin hyvin skeptinen Pesosen suhteen viime MM-kisojen esitysten takia. Myönnän jo nyt, olin väärässä. Valtava määrä liikettä, tahtoa, ja 1+2 avausotteluun ei voi jäädä huomioimatta. Ykköskenttä Aaltonen - Kontiola -Pesonen oli kokonaisuudessaan loistava.

Suomen Flop 3:

1.Juha-Pekka Hytönen: Olin varma ennen ottelua että Hytönen on yksi niistä jotka suorittavat takuuvarmasti oman roolinsa, olin väärässä. Saksan 1-1, ja 2-2 tasoitusten aikana kentällä. Varsinkin 2-2 tasoituksessa 100-0 hävitty oman pään aloitus on amatöörimäistä tälle tasolle. Hytösen on syytä parantaa, ja paljon. Miika Lahti kyttää paikkaa pelaavassa kokoonpanossa, samantyylisenä pelaajana.

2.Teemu Laakso: Useita epävarmoja kiekollisia ratkaisuja omassa ja vastustajan päädyssä. Laskin että Saksa sai 3 hyvää maalipaikkaa Laakson toimien seurauksena. Se on aivan liikaa peruspuolustajalle.

3.Juha-Pekka Haataja: Sai ensimmäisessä, ja toisessa erässa runsaasti ylivoima-aikaa. Oli täydellisen näkymätön niillä hetkillä. Haatajan valitsemista joukkueeseen kritisoin yhdessä Viitaluoman valinnan kanssa eniten, ja avausottelun perusteella kritiikki oli täysin aiheellista En usko että Haataja parantaa. Joten jos valmennnusjohto on hereillä, löytyy Haataja "popcorn osastolta" huomisessa pelissä.