torstai 25. huhtikuuta 2013

Taistelu pelipaidoista osa 5/7

MM-kotikisoihin on aikaa kahdeksan päivää, ja viimeiset taistelut kisapaikoista pelaajien kesken alkoi tänään, kun Tsekki kohdattiin EHT- turnauksen ottelussa Brnossa.

Itse ottelun Suomi hävisi tiukan kamppailun jälkeen 2-3.  Ensimmäinen erä oli suoraan sanoen huonointa "leijonakiekkoa" mitä olen miesmuistiin nähnyt. Suomi hävisi kaikki kaksinkamppailut ja ykkösketju Salminen, Viitaluoma, Jormakka oli pahiten purjeessa. Tsekki voitti maalipaikat vain 5-2, sillä pelitilanteisiin nähden maali ja maalipaikka lukemat olisivat voineet olla aivan erilaiset. Ensimmäinen erä päättyi kuitenkin maalittomaan 0-0 tulokseen.

Toisessa erässä Tsekki meni nopeasti 2-0 johtoon, ja näytti jo menevän menojaan. Suomi pääsi kuitenkin Janne Pesosen kavennus maalilla mukaan, ja päätöserässä Ville Viitaluoma vielä tasoitti ottelun 2-2. Tsekki voitti ottelun kuitenkin täysin ansaitusti 3-2, ja nuo lukemat mairittelivat Leijonia. Joni Ortion loistavat torjunnat taisivat pedata hänella kisapaikan, joko kakkos-, tai kolmos veskarina.

Ottelussa ei moni Leijonapelaaja osakkeitaan parantanut, muutama varmisti ettei pääse kisoihin. J-P Haataja on ulkona, Sami Lepistö on ulkona, ja Mikko Kousa on ulkona. Heidän kaikkien pelaaminen on täysin luokatonta jo tälle tasolle, saatikka kun vahvistuneet isot maat tulevat vastaan MM-kisoissa.

Odotin Pekka Jormakan esiintymistä innolla, mutta tämän päivän peli osoitti että tehot Tanskaa, Sveitsiä, ja Norjaa vastaan eivät kerro mitään pelurin todellisesta tasosta. Tänään Jormakka oli aivan statisti kovempien Tsekkipelurien puristuksessa.

Sakari Salminen tarvitsee hyvän sentterin rinnalleen, onko sitä Suomella tarjota, nähtäväksi jää. Tämänpäiväinen esitys ei riitä mihinkään kisoissa, mutta sinne hän pääsee. Syy on yksinkertaisesti siinä ettei parempia ole tarjolla.

Olisiko Armia ratkaisu maalinteko ongelmiin?

On mielenkiintoista nähdä että ketä Jukka Jalonen kutsuu SM-liigan finaalijoukkueista, mutta varmaa on että Joel Armian kaltaista poikkeuksellista kiekollista pelaajaa olisi syytä harkita.

Taistelu pelipaidoista jatkuu lauantaina. Tämä päivä ei nostanut ketään (Ortion lisäksi) valokeilaan, mutta pudotti sieltä useampia lopullisesti.