keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Mahdolliset NHL-avut Leijoniin


Suomenmaajoukkue on tilanteessa, jossa kaikki NHL:stä tulevat pelaajat mahtuvat heittämällä kotikisaryhmään. Toisinkuin ennen, ei pudotuspeleihin selvinneistä joukkueista enää apuja ainakaan Suomelle tule. Syy siihen on aikataulujen lisäksi, erittäin tiivistahtinen "tynkäkauden" runkosarja.

Listaan seuraavassa mahdolliset MM-kisoihin tulevat NHL pelaajat, joiden joukkue ei joko varmasti, tai ehkä selviydy pudotuspeleihin. Olli Jokinen ei tule, vaikka Winnipeg ei selvityisi. Osa Suomalaisista toimittajista ei mitä ilmeisemmin usko että Jokisen ilmoitus maajoukkueuran päättymisestä pitää. Minä uskon, ja tiedän että ainakaan J.Jalosen aikana hän ei Leijonissa esiinny.

MAHDOLLISET NHL-AVUT LEIJONIIN:

Pekka Rinne: On tällä hetkellä yksi maailman parhaista maalivahdeista, ollut jo muutamia vuosia. Hänen tulonsa Leijonien maalinsuulle toisi valtavan itseluottamus "buustin" aika heikolle puolustuskaartille.

Teemu Hartikainen: Edmonton Oilers ei selviydy pudotuspeleihin, mutta farmijoukkue Oklahoma City Barons sitä vastoin sinne todennäköisesti menee, joten terveenä ollessaan pelit jatkuvat joko Leijonissa tai AHL:ssä. Hartikainen olisi erinomainen lisä Leijoniin. Kykenee tekemään maaleja, rouhimaan, ja tuomaan tietynlaista P-Amerikkalaista kovuutta joukkueeseen.

Kari Lehtonen: Jos Rinne tulee, Lehtonen ei tule. Näin uskallan sanoa. Lehtonen on hyvä maalivahti, mutta ei missään tapauksessa Rinteen tasoinen. Kuitenkin parempi kuin yksikään Euroopassa pelaava suomalaiskassari.

Tuomo Ruutu: On kärsinyt lähes koko kauden loukkaantumisista (jälleen). Carolina ei välttämättä päästä Ruutua kisoihin vaikka itse haluaisi tulla. Ruutu ei sinänsä esittelyjä kaipaa. Heittämällä ykkösketjuun jos tulee.

Ville Leino: Täysin kirjoittamaton kortti Leijonissa. Kaikista Suomalaisista NHL pelaajista se, jonka haluaisin nähdä Leijonissa. Jukka Jalosen ja Leinon "symbioosi" toimi jo aikanaan HPK:ssa, ja ole sataprosenttisen varma että toimisi myös Leijonissa. Leinon mukana tulisi valtava määrä kiekollista taitoa, ja ratkaisuvoimaa.

Lennart Petrell:  Ei viime vuonna päässyt kisoihin edes try-outin kautta. Samoista syistä hänet voisi pudottaa tänäkin vuonna. Liike ei tahdo riittää isoon kaukaloon, ja Jalosen pelitapa ei sovi miltään osin Petrelille. Ottaisin hänet silti jos Hartikainen ei tule/pääse. Poikkeuksellinen av-pelaaja, ja taklaaja. Joukkuepelaajana erinomainen.

Antti Miettinen: On viime vuosina hiipunut todella paljon, ja on ainakin itselle täysi mysteeri että miten edes pelaa NHL:ssä.Siitä huolimatta mahtuisi nyky leijonaryhmään. Monipuolinen pelaaja, ja Jaloselle tuttu.

Lauri Korpikoski: olisi loistava vahvistus mutta on loukkaantuneena.

Jesse Joensuu: Aivan fantastinen alkukausi Ässissä työsulunaikana. Sitten tuli loukkaantumisia, ja omien sanojen mukaankin, eli uransa vaikeinta vaihetta. Nyt terveenä, mutta Islanders on menossa pudotuspeleihin. Jos kuitenkaan eivät selviä sinne, sataprosenttisen varmasti tulee leijoniin, ja on yksi parhaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.