torstai 18. huhtikuuta 2013

Taistelu pelipaidoista osa 3/7

Tulosta pitää kunnioittaa, ja Leijonat voitti ottelun 2-1.Suomen maalit tekivät Sakari Salminen, ja Teemu Laakso. Tosiasia on kumminkin, että Sveitsi vei maalipaikat aivan selkeästi. Ensimmäinen- ja kolmaserä oltiin aivan jaloissa lukuunottamatta päätöserän muutamia ylivoimia.

Sveitsi meni 1-0 johtoon ja maali meni Joni Ortiolle helposti, mutta sen jälkeen Ortio oli ehdottomasti Suomen paras pelaaja.Ilman hänen loistavia otteitaan Leijonat olisi hävinnyt ottelun.

Viitaluoman laukaus osui ylärimaan
Suomi ei missään vaiheessa saanut viisikko peliään toimimaan. Jalosen peräänkuuluttamat kulmapelit jäivät yhden käden sormin laskettavaksi. Tosin näille otteluille ei pidä antaa liikaa painoarvoa pelitavallisesti, mutta parannettavaa jäi silti paljon. Muussa tapauksessa jääkiekon isoja maita vastaan kyyti on kylmempää kuin kertaakaan 2000-luvulla.

Taistelupelipaidoista käy mielestäni vähän liian vaisuna. On jotenkin uskomatonta että osa pelaajista on ihan vapaamatkustajia. Eikö usko riitä omaan kisapaikkaan, vai onko liian usealle jo luvattu kisapaikka. Oli syy mikä tahansa, parannettavaa jäi huomiselle ja paljon.

Suomen joukkueesta positiivisesti esiintyivät Ortion lisäksi, Sakari Salminen jonka kisapassin voi jo leimata, vaikka hänenkään iltapuhde ei mikään napakymppi ollut. Poikkeuksellisen taitava Porilainen on muuten "harmaassa" pelaajapakassa piristävä poikkeus.

Juha-Matti Aaltonen oli myös kiekollisena erittäin hyvä, ja loi tukun maalipaikkoja ketjukavereilleen, mutta Pesoselle ja Ramstedtille ei maistunut.


Puolustuspäästä on mainittava tietenkin maalintekijä Teemu Laakso, jonka ilta oli hyvin kaksijakoinen. Omassa päässä tuli muutamia pahoja virheitä ensimmäisessä erässä, mutta komea 1-1 tasoitus pelasti hänen osaltaan paljon.

Hagman ja Osala voivat myös alkaa valmistautumaan MM-kisoihin, tämä ilta ei siihen vaisusta esiintymisestä huolimatta vaikuta.

Mikko Kousan "try-out" taitaa päättyä jälleen ilman kisapaikkaa. Erittäin epävarmaa kiekollista peliä, ja hävisi jokaisen omanpään kaksinkamppailun. Huomenna on alettava Kousankin pelaamaan huomattavasti paremmin, tai Jalosella ei ole muita vaihtoehtoja kuin laittaa mies ennenaikaiselle kesälomalle.

Jalosella riittää mietittävää ennen MM-kisoja


Juha-Pekka Haatajasta olen jo ennenkin sanonut ettei liike ja tehot riitä edes EHT tasolle, saatikka MM-kisoihin. Varma karsiutuja.

Muiden osalta jään odottamaan mielenkiinnolla joko huomenna alkaa MM-kisat kiinnostamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.