perjantai 12. huhtikuuta 2013

Kauhuskenaario (kirjoitettu 28.11.12)

Kirjoitin alla olevan blogin jo aikoja sitten. Se tulee nyt ajankohtaiseksi koska MM-kisat siintävät 3 viikon päässä, ja valmistavat maaottelut painavat päälle. Ei menny SKA finaaleihin, ja se on mielestäni Leijonien kannalta vain positiivinen asia, J.Jalosen kannalta tietenkään ei. Palauttelin itsekkin alla olevan blogin lukiessa mieleeni niitä tuntemuksia viime marraskuulta, nähtäväksi jää miten "meidän" käy. 
 

Tänään varmistui Jukka Jalosen pesti Pietarin SKA:n päävalmentajana.  Siitä suuret onnittelut tämän hetken kuumimmalle suomalaiskoutsille.

Jukka Jalonen kertoo ettei hänen kaksoisroolissaan Leijonien ja SKA:n valmentajana ole kuin yksi ongelma. Se ettei hän ole MM-leirityksen alkaessa paikalla, jos SKA pelaa KHL:n finaaleissa.
En tiedä kuinka paljon jääkiekkoliiton ja Jukka Jalosen kommenteissa on perinteistä “lätkä jargonia”, mutta sen tiedän että tuo yllä mainittu ei varmasti ole ainoa, eikä suurin ongelma jos SKA pelaa finaaleissa.

Mietitään hetki kahta hypoteettista ja kärjistettyä tilannetta. Ensimmäinen skenaario: SKA voittaa Gagarin Cupin seitsemännen finaalin jatkoajalla. Tiivis tahtiset ja tunnelmaiset finaalit päättyvät siis Jalosen kannalta onnellisesti voiton juhliin.
Tai toinen skenaario: SKA häviää finaalit kovan taistelun jälkeen ja kaikki poppakonstit käyttänyt Jalonen sotureineen joutuu toteamaan joukkueen X paremmaksi.
Tapahtui noista skenaarioista kumpi vain, tai edes sinnepäin, on dilemma sama. Herra Jukka Jalosen takki on tyhjä vuoren varmasti.

Siitä suoralla lennolla Leijonien MM-leirille ja alkajaisiksi Tsekin EHT turnaukseen. Ei tarvi olla Sherlock Holmes tietääkseen ettei tuolla hetkellä Jalosen vire ja motivaatio ole parhaimmillaan.  On päivän selvää ettei “tyhjillä tankeilla” viedä suomalaisen kiekon lippulaivaa Leijonia menestykseen, ei edes puolilla tankeilla.
Leijonien pelaajamateriaalin ollessa pahimpia kilpakumppaneita poikkeuksetta heikompi, ei päävalmentajan motivaatiosta tai vireestä voida tinkiä senttiäkään. Leijonat eivät edes  ole aina  menestyneet huippunsa viritetyllä valmennusryhmällä. Miten joku tai jotkut voivat kuvitella, että menestyisimme kylläisellä tai pettyneellä kaikkensa seurajoukkueelleen antaneella valmentajalla?

Mielestäni tämä problematiikka on ratkaistava hyvissä ajoin, siis nyt. Jalosen valmennus-urakka jatkukoon SKA:n peräsimessä, mutta ei Leijonien. Tiedän kyllä ettei niin tule tapahtumaan, kiitos Jukka Jalosen ja Kalervo Kummolan. Leijonien päävalmentajan paikka on juuri kärsinyt karmean inflaation, ja sen tulokset
näemme ensi kotikisoissa.



Monihan varmaankin mielessään totetaa ettei SKA:n pelaaminen finaaleissa ole mikään itsestäänselvyys. Ei toki. Mutta miksi ja kenen takia Suomalainen jääkiekko on valmis ottamaan sen riskin että näin tapahtuu? Kuka kantaa keväällä siitä vastuun jos kotikisat päättyvät katastrofiin? Ei tietenkään Jukka Jalonen. Hänen miljoona pestinsä jatkuu todennäköisesti normaalisti KHL:ssä. Jos ei jatku, se ei johdu leijonista. Ja kuka kuulee mielessään Kummolan toteavan että tuli tehtyä virhe?  Aivan oikein ei kukaan. Ei näillä “lääkkeillä”.

Tämä on “kauhu” skenaario jonkun mielestä. Minun mielestä kylmää realismia ja faktaa. Leijonien päävalmentajan paikasta tuli juuri, vasemmalla kädellä osa-aikaisena hoidettava pesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.